top of page
  • Vincent V

Webshop met 25% fiscaal voordeel in 2020!

Sinds de uitbraak van COVID-19 is online shoppen enorm populair. Ook na de versoepeling van de maatregelen blijft de webshop the place to be. Veel Belgische handelaars investeren daarom in een webshop. De federale regering steunt handelaars in het oprichten van een webshop.

In 2020 krijgt u een fiscaal voordeel van 25% voor een webshop. Meer informatie kan u terugvinden op de website van het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen


Een webshop loont


De coronacrisis kwam voor velen als een donderslag bij heldere hemel en bracht de wereld volledig tot stilstand. Van de ene dag op de andere moesten quasi alle fysieke winkels de deuren sluiten en zagen bedrijven zich genoodzaakt hun activiteiten te staken. Tegelijkertijd wilden klanten net massaal artikelen kopen: om zichzelf of hun kinderen te entertainen, om de sportieveling in zichzelf naar boven te halen of om hun thuiswerkplek piekfijn in te richten.


Handelaars die reeds over een webshop beschikten, zagen hun online omzet stijgen en konden zo een verlies van hun fysieke winkel beperken.Experts verwachten dat de consument webwinkels niet snel links zal laten liggen. Volop mee surfen op de online-shoppinggolf is dan ook één van de redenen om een webshop te beginnen.

Een fiscaal voordeel tot wel 25% om een webshop te bouwen is een stevig duwtje in de rug.

De coronacrisis is nog niet voorbij en de Belgische consument blijft een beroep doen op webshops voor zijn aankopen. Waarom zou u immers naar de winkel verplaatsen (om er mogelijk eerst buiten te moeten wachten) als u uw producten ook veilig online kan kopen? De stijgende populariteit van webshops is al even aan de gang en gewoonweg onomkeerbaar. Al na enkele dagen lockdown noteerde Mediamarkt België een stijging in de online verkoop van computerhardware van 180%.


Is het niet mogelijk om uw artikelen te verzenden of ziet u dit niet zitten?

Via een aangepaste webshop kan u er voor kiezen dat online bestellingen enkel opgehaald kunnen worden in de winkel of op een ander ophaalpunt. Wanneer de bestellingen klaar liggen en de klant online betaald heeft, is de klant in no-time terug vertrokken.


Heeft u vragen of interesse in een webshop? Neem dan gerust contact met ons op.


101 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page